Cum să ai grijă de gențile din piele?

Pielea este un material nobil și durabil, sinonim cu eleganța. Cu toate acestea, gențile de mână din piele vor dura mult timp dacă sunt îngrijite corespunzător. Vă sugerăm cum să îngrijiți gențile din piele, astfel încât acestea să reziste testului timpului în condiții excelente.

O geantă de mână este un accesoriu care se folosește zilnic, așa că pielea din care este confecționată trebuie să fie rezistentă la mulți factori. Pe această listă lungă se află umiditatea, soarele intens, sarea (asociată cu vacanțele la mare, de exemplu) și, bineînțeles, diferitele tipuri de pete care se pot dezvolta în interior sau în exterior.

Indiferent de stilul de viață pe care îl ducem, fiecare geantă din piele naturală, la fel ca și încălțămintea, merită impregnată, ceea ce îi va crește rezistența la umiditate și va facilita îndepărtarea petelor. Acest lucru trebuie făcut cu un preparat adecvat pentru articole din piele. În cazul genților din piele lăcuită, lustruirea pielii cu ceară de albine poate fi o alternativă.

Cheia pentru a păstra pielea în stare bună este să vă asigurați că este hidratată corespunzător sau, mai exact, unsă. Astfel, pielea va fi mai puțin predispusă la fărâmițare, crăpături și la formarea de zgârieturi inestetice. Și în acest caz, este recomandabil să ajungeți la produsul potrivit sau să folosiți remedii de casă. Frecarea uleiului de ricin în pungă sau o soluție de oțet și ulei de in în proporție de 1/3 oțet – 2/3 ulei vor funcționa perfect. Pentru piele de căprioară, curățarea cu o perie specială va funcționa cel mai bine.

Ce ar trebui să faceți dacă geanta dvs. nu are nevoie doar de împrospătare, ci și de curățare? Mai presus de toate, uitați să o spălați în mașina de spălat! O geantă de mână murdară trebuie manipulată cu grijă, astfel încât îndepărtarea petelor să nu o înrăutățească. O căptușeală murdară poate fi curățată delicat cu o cârpă îmbibată, un tampon de bumbac înmuiat în puțin oțet sau un detergent de rufe din bumbac. Murdăria superficială și praful de pe exterior pot fi îndepărtate cu șervețele umede pentru copii, decolorările și petele de grăsime pot fi îndepărtate cu un tampon de bumbac înmuiat în apă și oțet sau suc de ceapă. Petele ar trebui să dispară, iar mirosul se va estompa în timp.

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *